Терапията с горещи камъни е масажна техника, подходяща за горещи камъни, вулканични камъни и различни видове камъни. По време на масажа терапевтът ще постави горещи камъни върху различни части на тялото ви. С повишаване на температурата на камъка мускулите започват да се нагряват и тялото започва да се отпуска. По този начин терапевтът може ефективно да се намеси в нагрятата зона. Какво е терапия с горещи камъни, какви са нейните ползи и как да я прилагаме; нека видим всички чудеса заедно.

Какво е терапия с горещи камъни?

Терапията с горещи камъни е масаж, използващ различни техники. Терапевтът прилага горещи камъни към определени части на тялото и използва различни техники за масаж. При този масаж се използва и ароматно масло. Камъните, използвани при масажа, са плоски и има един вид вулканична скала, наречена базалт. Най -голямата причина за избора на вулканични камъни е, че тези камъни могат да запазват топлината. Въпреки че се смята, че терапията с горещи камъни е била използвана за първи път от терапевта Мери Ханиган през 1991 г., истинската й история може да се проследи до 2000 години в Китай. По -късно се използва в много култури като Индия, Африка, Египет и САЩ. Редовното прилагане на каменна терапия може да повлияе на облекчаването на хроничните проблеми.

Как се прилага терапия с горещи камъни?

За терапия с горещи камъни камъните се предварително се подготвят, за да могат да достигнат подходящата температура. Затова поставете камъка във водата преди употреба. След това го нанесете върху много точки, като краката, ръцете, лицето, корема и гърба. С топлината, погълната от камъка, кръвообращението се ускорява и мускулите, тъканите и клетките получават кислород (хипертерапия). Освен това загряването на камъни във вода има лечебен ефект (хидротерапия). Въпреки че някои терапевти използват частите на тялото и анатомичната информация, които току -що споменахме по време на масаж с гореща вода, някои терапевти могат да използват различни части, за да поддържат енергийния баланс на тялото. Този тип информация използва класически шведски техники за масаж, като продължително натискане, търкаляне и месене.

Какви са ползите от масажа с вулканични камъни?

Масажът с горещи камъни има много предимства. Можем да изброим тези ползи, както следва: Болка: Изследванията показват, че масажът с горещи камъни може да помогне за облекчаване на симптомите на автоимунни заболявания, като фибромиалгия и ревматоиден артрит. Следователно, той има аналгетичен ефект независимо от заболяването.Налягане: Както всички видове масаж, масажът с горещи камъни има ефект на облекчаване на стреса. Добре известно е, че може да намали стреса и тревожността, защото може да подобри здравето на сърдечно -съдовата система. Става: мускулите стават по -къси, когато се свиват. Съкратените мускули означават загуба на ставно пространство. Масажът с горещи камъни отваря мускулите, за да увеличи гъвкавостта и отвореността на ставите. Преди съкратеният мускул да се върне към нормалната си дължина, това може да причини мускулни крампи и напрежение. Масажът с горещи камъни е идеалният начин за облекчаване на болката в този момент. Въпреки това, много пречки, които възпрепятстват висококачествения сън, могат да бъдат премахнати чрез терапия с горещи камъни. Засиленото дишане помага за премахване на негативната енергия в тялото и е идеален избор за енергиен баланс.