Изолацията заради COVID-19 вероятно ще приключи, но последствията от нея ще ни преследват дълго време във всички области на живота. Модата не е изключение: колекцията от обувки 2021/22 е вдъхновена от желанието да бъдете близо до природата, но също и от желанието за домашен комфорт и търсенето на спокойствие.

„Полезността“ е не само социално кредо на новия сезон , но и съзнателна позиция на дизайнерите.  И така, сред популярните тенденции, които ни очакват следващата есен, се открояват обувките с висока платформа. Модерните модерни обувки ще бъдат толкова гъвкави по стил и кройки, че сред такова море от разнообразие всеки господин или дама ще могат да намерят своя перфектен чифт, който да подчертава техния индивидуален стил и уникален вкус.

Мокасини с платформа или токчета

Вечно актуалния тип обувки, който през годините мина през доста изменения и варианти. Може би най-популярният модел за сезон есен-зима 2021 г. Ще бъдат същите класически мокасини, както на нежна, така и на дебела груба подметка. Модели от кожа и велур, а разнообразието от цветове със сигурност ще радва окото. Новите модели варират от ултра плоски версии с метални катарами до такива с видими шевове и широк ток. Ще има както модели с изчистен дизайн, така и мокасини украсени с катарами, каишки и метални пластини.

Обувки с плоски върхове

Има няколко вариации: обувки с изключително широк квадратен връх, модели с тесен, дълъг, почти невидим квадратен връх и обувки със заоблен квадрат. Струва ни се, че всички тези модели заслужават внимание и определено ще намерят своите фенове.

Маратонки и кецове

Днес изобилието от модерни маратонки радва и всяка жена, независимо от възрастта, ще може да избере за себе си чифт идеални маратонки за всеки повод. Този вид обувки отдавна е напуснал тенис игрищата и стадионите, превръщайки се в универсалната обувка за всеки ден. Ходене на кино и среща с приятели, свободно стилно облекло за офиса, пазаруване или почивка - навсякъде ще се предпочете модерен чифт маратонки. Отдавна вече не се държи на известната марка, по-скоро се набляга на самата визия на обувката, разпростираща се от класическата бяла маратонка, до налудничавата шарения и ярките, набиващи се на очи електрикови цветове. През последните години видяхме много версии, но напоследък са актуални маратонките хибриди, съчетавайки типа маратонки-обувки или маратонки-боти.

Боти и кубинки


Срещата ни с модерни чифтове обувки в мъжки и милитари стил далеч не е новост, защото през изминалите есенно-зимни сезони сме срещали подобен стил на дамски и мъжки обувки. Новото изобилие от груби и армейски боти, като много от дамските модели са комбинирани с много елегантност много ще зарадва любителите на тези практични и същевременно красиви обувки, които не се страхуват от кал и киша.

В заключение обувките са незаменим елемент от гардероба, придават цялост и завършеност на образа. Сигурен съм, че мнозина дори не са се замисляли за значението му за хората през цялата история. В съвременния свят обувките служат не само като елемент за удобно и безопасно движение, но и като аксесоар и акцент в образа. Дизайнерите работят непрекъснато, търсят и създават различни нови модели и по-съвършени форми. Те умело украсяват обувките и обмислят всяко на пръв поглед съвсем незначително нещо.