През последните години козметичните процедури против стареене придобиха масово приемане. И докато много жени започват с по-малко инвазивни лечения, като инжекции и дермални филъри, в определен момент някои дами обмислят операция за подмладяване на лицето или лифтинг на лицето за по-дълготрайни и по-драматични резултати. 

Какво е лифтинг на лицето?

Лифтингът на лицето е процедура за повдигане и стягане на отпусната кожа на лицето и шията. Хирургът извършва операцията в операционната, а пациентът обикновено спи напълно под обща анестезия. По време на операцията хирургът прави малки разрези около ушите, за да скрие всякакви минимални хирургични белези. Те повдигат и издърпват назад увисналата кожа и съединителната тъкан на лицето и шията, премахвайки излишната кожа преди затваряне на разреза. Процедурата обхваща проблемни области като:

  • Отпусната кожа на шията
  • Назолабиалната гънка, наричана още марионетна линия, се намира между носа и устата
  • Увисване в средата на лицето двойна брадичка

Времето за възстановяване.

Според специалисти, често срещано е погрешното схващане че проблема на пластичната хирургия е времето за възстановяване на пациента. Като цяло хората смятат, че възстановяването ще бъде по-лошо, отколкото е в действителност самата операция. Те очакват възстановяването да отнеме шест седмици, докато в действителност повечето хора се нуждаят само от 10 до 14 дни. По време на периода на възстановяване хората могат да получат известно подуване и синини, когато разрезът заздравее. Вашият хирург ще предостави подробни инструкции за следоперативни грижи и съвети за облекчаване на болката, за да се ускори възстановяването ви.

Може ли  всичко това да стане без скалпел?

Да, подобни козметични продукти вече успешно се предлагат на българския пазар. Последните години навлезе понятието радиочестотен лифтинг с ултразвук. Това е е модерен нехирургичен метод за стягане, стягане и подмладяване на кожата на лицето, както и премахване на мазнини и целулит и оформяне на естетиката на тялото. Този метод въздейства върху дълбоката дерма с помощта на радиочестотна радиация. Нискочестотните радиовълни преминават през епидермиса и не го нагряват, а активират ролята му в дермата. Термичният ефект възстановява синтеза на еластин и колаген, засилва метаболизма, повишава тонуса на кожата и премахва целулита. Когато проникне в кожата, радиочестотната енергия загрява тъканите и стимулира фибробластите да произвеждат нов колаген, като по този начин образуват здрава колагенова мрежа. По този начин могат да се създадат условия за разтягане на бръчките и стягане и повдигане на контурите на лицето и тялото.

Какви са ползите?

Не е изненадващо, че основните ползи от лифтинга на лицето са повишеното удовлетворение от външния ви вид и това, че другите ви виждат като по-млади и привлекателни. Хората искат това, което чувстват отвътре, да бъде отразено в огледалото. Борбата за забавим стареенето и съхраним младостта на тялото и лицето.  Резултатите от проучвания показват, че случайни наблюдатели виждат жените, които са били подложени на висококачествен лифтинг на лицето, като по-млади, по-привлекателни, по-успешни и по-здрави.